SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ 

Reklam Yönetimi

Geleneksel Pazarlama kapsamında bir gazeteye reklam verdiğinizde günler öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekir, reklam çıktığında da ulaşabileceğiniz kitle o gazetenin tirajı kadar olabilir.

Bugün ise durum çok farklı; dijital dünya da istediğiniz zaman reklam verebilir, istediğiniz zaman aralıklarında çıkmasını sağlayabilir, sağladığınız bütçe ile doğru orantılı olarak da daha büyük kitlelere ulaşma şansınız var. Ve tüm bunları doğru şekilde optimize ederseniz daha az bütçe ile daha fazla verim sağlamanız mümkün. Elbette, entegre pazarlama kavramı içerisinde geleneksel medya da çıkacak olan reklam tasarım ve içeriklerini de dijital reklam çalışmaları ile senkronize etmeniz gerekir.

Dijital Reklam kapsamında; Google Adwords ve Yandex Ads, Facebook, Linkedin, Twitter ve İnstagram gibi uygulamaları saymak mümkün.

Hesap Yönetimi

Marka İletişiminin önemli bir kısmını Sosyal Medya uygulamaları oluşturur. Bu uygulamalar günümüzde belli noktalarda birbirine benzer duruma gelmiş olmasına rağmen, konseptleri ve hitap ettikleri kitle bakımından önemli farklılıklar gösterirler. Her markanın bulunduğu sektör ve hedefleri birbirinden ayrı olacağından bu uygulamaların markaların örtüşen hedefleri doğrultusunda profesyonel olarak yönetilmesi gerekir.

Kriz Yönetimi

İtibar kazanmak 20 yıl sürer, onu mahvetmek ise 5 dakika. Eğer bunu iyice düşünürseniz, her konuda daha farklı davranmaya başlarsınız. (Warren BUFFET)

Sosyal medya krizlerinin yaşandığı “Sosyal Medya mecralarında yer almıyor olmak” sosyal medya krizi ile karşı karşıya kalmayacağınız anlamına ne yazık ki gelmiyor. Dolayısı ile Sosyal Medya’da olun ya da olmayın, ortaya çıkan bir kriz saniyeler içerisinde markanın Online İtibarına önemi ölçüde zarar verecek bir duruma gelebilir. Böyle biri durumda, krizin çıkış noktasının saptanıp bertaraf edilmesinin ardından sosyal medya ve geleneksel medya iletişim araçlarını planlı ve entegre biçimde kullanarak hedef kitlelere geri bildirimde bulunmak ancak etkili olabilir. Aksi durum hep eksik ve negatif sonuçlar doğurur.

Şikayet Yönetimi

Fiziksel dünyada bir müşteriyi mutsuz ederseniz bunu 6 kişi ile paylaşır, dijital dünyada ise bu 6000 kişiye ulaşır saniyeler içinde.

Normal hayatta olduğu gibi iş hayatında bazen işler belli nedenlere bağlı olarak doğru gitmeyebilir ve sunmuş olduğunuz ürün ya da hizmetler için şikayet alabilirsiniz. Bu durumlarda markanızın nasıl bir yöntem izleyeceğinin önceden belirlenmiş olması gerekir.

Dolayısı ile dijital dünya da iletişim yönetimi mecburen sıfır hata ile yapılmak zorunda. Kurumsal iletişime, Halkla İlişkilere ve Bilgi Teknolojilerine kesinlikle çok daha fazla yatırım yapılması gerekmektedir.

Sosyal Medya Takip

İnternette, markanız hakkınızda neler konuşuluyor?

Sosyal Medyanın, geleneksel medyadan farklı olarak etki hızı ve yayılım gücü son derece yüksek. Dolayısı ile fırsatlar kadar tehditlerde önemli yer tutuyor. Bu nedenle, internet ortamında markanız hakkında olumlu ya da olumsuz konuşulan her konunun yakından takip edilmesi gerekmektedir.